Πέμπτη

perception

Δεν έρχεται η γαμημένη. Μόνο σε περιόδους πανικού, στα ξαφνικά, απρόσμενα. Έχεις μιλήσει γι'αυτή. Έτσι στα ξαφνικά. Και δεν μπορούσα να καταλάβω στην αρχή. Αλλά μετά στρόφαρα. Έρχεται και φεύγει.. θα καταλάβεις ή δεν θα καταλάβεις.

Α, μισο. Μετα απο 25 λέξεις, μια σύγχυση,10-15 λεπτά, ένα τηλεφώνημα, και 2-3 ακαταλαβίστικα τιτιβίσματα, κάτι. Σοβαρά τώρα. Κάτι συνέβη στην πορεία.

Αυτο το άλλο λες-άλλο ακούει-άλλο καταλαβαίνει-αλλο λέει-άλλο ακούς-άλλο καταλαβαίνεις, πέρα από το προφανές της επικοινωνίας, ελοχεύει ο κίνδυνος της μη-αντίληψης. Ή της διαφορετικής αντίληψης.

Ίσως να μην είναι καθόλου κακό να αντιλαμβανόμαστε ίδιες καταστάσεις, ίδιες λέξεις, ίδιες φράσεις με διαφορετικό τρόπο. Αποδεινκύεται πόσο σχετικά είναι όλα. Και πόση μαγεία κρύβεται στις σχέσεις των ανθρώπων. Ούτε υπάρχει σωστή και λάθος αντίληψη. Πες ότι θες, άκου το όπως θες, κατάλαβέ το όπως θες. Χρυσή τομή πάντα υπάρχει. Η επικοινωνία χάνεται, όταν δεν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει. Και έτσι απλά κρυβόμαστε όλοι πίσω από λέξεις. Όλοι το κάνουμε, πιο συχνά απ'το να μιλάμε ξεκάθαρα.

Θα σταματήσω να αισθάνομαι χαζή λοιπόν, και θα το ρίξω στην αντίληψη. Έτσι, για αλλαγή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου